Weboldal készítés - a kezdetek...

uj-weboldal-keszites
- Weboldalt szeretnék! Mennyibe kerül a weboldal készítés? – tették fel már sokan nekem ezt a kérdést.

- A higgadt válaszom a következő: nagyon sokba! – és már várom is a sztenderd kiakadást

- De hát miért??? Még azt sem tudod, milyen weboldalt szeretnék! – és akkor a forgatókönyv szerinti válaszom:

Bővebben

Logó tervezés

A logó tervezés gyakran szükséges új weboldal készítéshez, vagy webáruház készítéshez, de leginkább akkor amikor egy új cég vagy termék jön létre.

MIÉRT ÉPPEN TŐLÜNK KÉRJEN LOGO KÉSZÍTÉST?

 1. Addig dolgozunk, ötletelünk és készítjük a terveket, ameddig kell, amíg meg nem találjuk azt a verziót ami Önnek igazán tetszik.
 2. Mert tőlünk minden fontos és széles körben használt fájlformátumban megkapja a logót. Egy nem hozzáértő személy is egyszerüen be tudja rakni egy árajánlatba, és a nyomdász sem fogja nyaggatni magasabb felbontás miatt!


A logó tervezés egy izgalmas és igen kreatív feladat. Tapasztalatom hogy a logó tervezés három területen kell hogy megállja a helyét.

 1. A megrendelő elképzelései
 2. A termék vagy cég profiljához való igazodás
 3. A logó tervező személyének az fantáziája és szaktudása.


A területek különbözősége gyakori egyeztetéseket igényel, ami igen sok idővel és grafikai munkával jár, főleg a logó koncepciótervek elkészítése során. Egy-egy logó készítő cég ezt a problémát "egyeztető körök" csomagárban való értékesítésével igyekszik mindkét fél számára elfogadhatóvá tenni. Ez azt jelenti, hogy mondjuk a legolcsóbb kategóriában a megrendelő 3 logó terv elkészítéséért fizet és abból kell kiválasztania azt, ami a leginkább közel áll az ő elképzeléséhez illetve a termékhez, vagy cégprofilhoz.

De mi van akkor ha  Önnek egyik sem tetszik? Más cégeknél gyakran ez a válasz: Tessék megvásárolni további terveket... Hmm, ez kicsit költséges, talán érthető, azonban a szerintünk nem elfogadható. Hiszen Ön fizet és nem kap olyan logót, ami Önnek tetszik, ha nem akar vagy nem tud többet fizetni. Ez viszont elfogadhatatlan!

Nálunk is előfordult olyn eset, hogy a megrendelő nem talált olyan logo tervet, ami neki tetszett volna. Ekkor addig dolgoztunk, amíg a megfelelő logó terv el nem készült. Egyszerűen nem tehettük meg azt, hogy valaki fizet, és nem adunk semmit érte, vagy olyat adunk, ami neki nem tetszik. Ezért az alábbi módon határoztuk meg a logó készítés árait:

 • Minimál stílusú logó készítés ára: 30.000 Ft
 • Normál logó készítés ára: 48.000 Ft
 • Részletes logó készítés ára: 70.000 Ft
 • Bonyolult logó készítés ára: 110.000 Ft


A logó szükséges részletessége a vevő igényeinek és a cég profiljának, illetve céljának a felmérésével szubjektíven állapítható meg. Függ a kívánt grafikai elemek és feliratok számától illetve sok stíluselemtől ami nagyrészt előre tudható. Mivel manapság a minimál design a divatos ezért, ha önnek is erre van szüksége, nem kell mélyen a zsebbe nyúlni.

A LEGFONTOSABB DOLOG, AMI MIATT ÉRDEMES VELÜNK KÉSZÍTTETNI A LOGÓT:

Több esetben is történt már olyan, hogy egy-egy cég nem tudott a nyomdának megfelelő felbontású anyagot adni. Ekkor sok grafikai munkával a logot át kell tervezni, és szinte nulláról újra elkészíteni a logót. Ez költséges dolog, szeretnénk ha soha nem kerülne ilyen helyzetbe, ezért nagyfelbontású illetve vektoros logót készítünk és adunk át Önnek.

Azért, hogy ne legyen szüksége minket felhívni vagy egyeztetnie, amikor névjegykártyát készíttet vagy amikor prospektusnál, weboldalnál, vagy bárhol máshol szeretné felhasználni saját logóját, igen sok, összesen 25 verzióban kapja meg azt!

Álljon itt egy előtte-utána példa, amikor a webes logó megfelelő felbontású volt de egy rollup-ra már nem lehett volna elhelyezni:

LOGO VEKTORIZÁLÁS - ÁTTERVEZÉS PÉLDA

1-es ábra: A logó a weboldalhoz megfelelő volt, de nyomdai alkalmazáshoz használhatatlan, ezért megkerestek minket, hogy készítsünk egy nagyfelbontású nyomdai feladatokra alkalmas logót.


Az elkészült logó az alábbi grafikai formátumokban kerül átadásra, hogy Ön a legszélesebb körben tudja felhasználni, és a továbbiakban ne szoruljon a logó készítő cégre:

 • 72 dpi felbontású képek (RGB és CMYK színtérben) .psd, .tif, .jpg, .png
 • 300 dpi felbontású képek (RGB és CMYK színtérben): .psd, .tif, .jpg, .png
 • 300 dpi felbontású fekete-fehér képek: .psd, .tif, .jpg, .png
 • weboldalhoz optimalizált méret (élesség állítással, és fájlméret optimalizálással): .jpg, .png 
 • vektoros formátumok: .ai, .eps, .pdf


Ez összesen 25 fájl, amit ön e-mailben kap meg, vagy igény szerint CD-n, DVD-n. Ezekket a fájlokat Ön egyszerűen elküldi azoknak, akiknek szüksége van rá (pl névjegykártya, cégtábla, stb.) és nem kell egyeztetnie senkivel: Ezek a grafikai fájlok ipari sztenderdnek minősíthetőek a grafikusok körében. Amennyiben velünk készítteti arculattervét vagy annak valamely elemét (névjegykártya, levélpapír, boríték, weboldal, stb.), úgy a logó készítés olcsóbbá válik.

Az első néhány logo tervek már 1-2 nap alatt elkészülnek!

 1. Először koncepciókat mutatunk. Itt Ön kiválasztja a stílust és a formákat.
 2. Ezután különféle elrendezések kipróbálásával kiválasztjuk a végleges elrendezést.
 3. Miután a logó elrendezése megfelelő kiválasztjuk a pontos színeket.
 4. És kész is az új logó, már küldjük is a fájlokat.

Így vállaljuk: A logó elkészítése addig tart amíg a megrendelő teljes megelégedésére el nem készül, azért az árért amiben előre megegyeztünk!

Néhány példa az eddigi munkáinkból:

LOGÓ TERVEZÉS KONCEPCIÓK

LOGO TERVEK: KHSAVE KFT

LOGO TERVEZÉS - KONCEPCIÓK 1

A Know-How Save Kft elképzelése egy minimalista stílusú logó volt, amelyre szürke és narancs színben kértek koncepcióterveket. Számos logoterv elkészítése után végül egy szlogen került kiválasztásra a cégvezetés részéről, amely egyben tartalmazza a cég nevét és tevékenységét is. 


LOGO TERVEK VIPCIGI.HU

LOGO TERVEZES KONCEPCIO 2

kapcsolat-banner

keresooptimalizalas-banner